Is het tijd om je woonkamer (opnieuw) in te richten maar weet je nog niet zo goed hoe je dit het beste aan kunt pakken? Gelukkig zijn wij hier om jou uit de brand te helpen. Want in deze blog lees je hoe je jouw woonkamer in slechts vier stappen kunt inrichten. Wij hopen dat deze tips als een goede leidraad kunnen dienen om jou op weg te helpen. Lees daarom snel verder!

Neem de maten op

Voordat je begint met meubels uitzoeken is het belangrijk dat je allereerst de maten opneemt van je woonkamer. Misschien heb je ergens nog wel een plattegrond liggen waar de exacte maten op staan. Zo niet, dan kun je die vaak ook wel eenvoudig zelf opmeten. Schakel hier desnoods de hulp van een familielid, vriend/vriendin, buurman/buurvrouw of andere bekende voor in. Vergeet niet om hierbij ook rekening te houden met openslaande deuren. Wanneer alle deuren naar buiten toe open draaien, dus niet in de richting van de woonkamer, hoef je hier natuurlijk geen rekening mee te houden. In het andere geval doe je er goed aan om deze maten duidelijk in jouw plattegrond te noteren, dit in verband met het plaatsen van meubels. Je wilt natuurlijk niet hebben dat de deur straks niet meer volledig open kan omdat jouw hoekbank toevallig in de weg staat.

Bepaal de stijl en kleuren die je wilt gebruiken

Nadat je de maten hebt opgenomen is het tijd om te bepalen welke stijl en kleuren je in jouw interieur wilt gebruiken. Zo heb je de keuze uit verschillende soorten interieurstijlen, van landelijk, bohemian en Scandinavisch tot retro, modern, minimalistisch en industrieel. Al deze interieurstijlen worden gekenmerkt door bepaalde eigenschappen. Zo is een bohemian interieurstijl heel kleurrijk, vol met decoraties, terwijl een minimalistische interieurstijl uitgaat van veel wit en alleen de nodige meubels, zonder tierelantijntjes. Zo heeft elke interieurstijl zijn eigen kenmerken en kleurenpalet die daarbij hoort. Natuurlijk ben je helemaal vrij om jouw eigen stijl en kleuren te bepalen en hoef je je niet te houden aan één van bovenstaande standaard interieurstijlen. Wat heeft jouw voorkeur?

Ga op zoek naar geschikte meubels

Dan is nu eindelijk de tijd aangebroken om op zoek te gaan naar geschikte meubels. Denk hierbij aan een comfortabele bank, enkele mooie fauteuils, een handige salontafel en eventueel een tv-meubel waar jij je tv op kwijt kunt. Wil je een eethoek creëren in jouw woonkamer? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Bepaal aan de hand van de opgenomen maten en de positie van de ramen en deuren waar ieder meubelstuk moet komen te staan. Misschien had je eerst een hoekbank in gedachten maar blijkt hij toch niet helemaal te passen op de plek waar jij hem in eerste instantie wilde plaatsen. 

Maak het af met bijpassende decoraties

Maak het tot slot af met bijpassende decoraties. Denk bijvoorbeeld aan een mooie wandklok, een schilderijtje of poster aan de muur, leuke sierkussens op de bank en een heerlijk warm plaid waar jij je ’s avonds in kunt wikkelen. Al deze decoraties en meer koop je in een online woonwinkel zoals die van Sweet Living Shop.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *