We weten allemaal hoe belangrijk het is om gezond te eten en genoeg te bewegen en met de komst van corona is dat alleen nog maar duidelijker geworden. De corona periode betekende voor veel mensen ook tijd voor verandering, want we zien dat de eetpatronen en sportgewoontes van veel mensen 180 graden zijn gedraaid de afgelopen twee jaar. Of dat nou gaat om gezond eten, sporten of bijvoorbeeld veganistisch leven. Als jij zelf ook verandering hebt gemaakt in jouw dagelijks leven dan is de kans groot dat je ook hebt gemerkt dat je je lichaam niet alleen kan veranderen door gezond te eten. Want als je bijvoorbeeld veel bent gaan sporten dan is het net zo belangrijk om daarbij extra goed op je voeding te letten en vice versa. Er zijn veel kleine dingen die je kunt aanpassen om te verbeteren zoals minder alcohol drinken, meer eiwitten eten en iets minder snoepen. Maar als je er het meeste uit wil halen hebben wij nog een tip voor je. Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder!

Eiwitten
Het is je vast niet ontgaan dat het binnenkrijgen van eiwitten belangrijk is voor spieropbouw. Je vind eiwitten dan ook voornamelijk in producten als kwark, vis en vlees. Als je dierlijke eiwitten binnenkrijgt is het grootste voordeel daarvan dat je in de meeste gevallen alle 9 de essentiële aminozuren binnenkrijgt. Maar waar voordelen zijn, zijn ook bijna altijd wat nadelen en dat is ook bij dierlijke eiwitten het geval. Dierlijke eiwitten zijn namelijk slecht voor onze aarde en het milieu, ook kan het eten van dierlijke eiwitten nadelige gevolgen hebben op je prestaties. 

Plantaardige eiwitten
Net als sporten is de populariteit wat betreft vegetarisch en veganistisch eten en leven ook flink gestegen de afgelopen jaren. Zo hebben de halve meter schappen in de supermarkt een upgrade gemaakt naar soms wel een heel gangpad. De vegetarische en veganistische producten met plantaardige eiwitten kennen ook veel voordelen. Ze zijn namelijk makkelijker te verteren, er zit minder cholesterol in, ze bevatten minder vetten en juist meer vezels.

Genoeg eiwitten binnen krijgen
Het lijkt dus misschien lastig om voldoende eiwitten binnen te krijgen als vegetariër of veganist, maar dat is dus zeker niet het geval. Ook de niet dierlijke eiwitten zijn op veel verschillende manieren binnen te krijgen maar wij hebben de gouden tip voor jou om er veel tegelijk binnen te krijgen. Vegan eiwit poeder is dé oplossing! In de meeste gevallen wordt de poeder gemengd met water of een smoothie. Erg makkelijk en snel dus en toch een bom aan eiwitten!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *